Premies voor dakisolatie

Met een goede dakisolatie kan u heel wat energie besparen en dat merkt u meteen aan uw energiefactuur. Volgens de Vlaamse dakisolatienorm (meer info vind je hier ) moet elke woning tegen 2020 dak- of zoldervloer isolatie hebben.

Sinds 1 januari 2017 werden de isolatiepremies in Vlaanderen gewijzigd. Het aantal premies werd teruggeschroefd en aangepast. Daarnaast komt er een totaalrenovatiebonus die een stimulatie moet zijn om doorgedreven energie-efficiënte totaal renovaties uit te voeren.

Overzicht van de premies voor dak- en zoldervloerisolatie:

1)Premie van de netbeheerder : up-to-date informatie over de uitgebreidere specifieke voorwaarden vindt u hier

2) In een aantal gemeenten kan u ook een gemeentelijke of provinciale premie krijgen voor dakisolatie. Neem contact op met uw gemeente of zoek uw subsidies hier.

3) Als u uw dak geheel of gedeeltelijk vernieuwt en tegelijk isolatie plaatst kan u ook in aanmerking komen voor de verbeteringspremie. Daarvoor moet uw woning minstens 25 jaar oud zijn en mag uw inkomen een vastgelegd bedrag niet overschrijven.

4) Totaalrenovatiebonus van de netbeheerder :

Wie investeert in 3 of meer energiebesparende maatregelen,kan in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus.

Uitgebreide voorwaarden vindt u hier

 

 

Wist u dat u voor de financiering van uw energiebesparende investeringen, waaronder dakisolatie en vervangen van ramen, een energielening kan afsluiten bij een energiehuis tegen een zeer voordelige rentevoet van 2% of 0% (speciale doelgroep en alle inwoners van Sint-Niklaas)? Meer info hierover op www.energiesparen.be/energielening.