Dakrenovatie 

Het renoveren van een dak kan uit verschillende stappen bestaan, afhankelijk van de staat van het huidige dak. Een dakrenovatie is dan ook steevast maatwerk.

 Zijn de balken van de huidige dakstructuur ernstig aangetast, dan wordt de dakbedekking verwijderd en de oude dakconstructie hersteld of afgebroken. We timmeren vervolgens een nieuwe dakconstructie, plaatsen een onderdak en werken af met pannen, dakgoten en afvoeren. Tenslotte plaatsen we isolatie aan de binnenzijde en werken dit alles luchtdicht af.

Is uw dak aan een grondige renovatie toe ?

Maak vandaag nog een afspraak voor een plaatsbezoek en een gedetailleerde offerte.

 

Dakisolatie

Isoleren van het dak kan op twee manieren gebeuren. Indien de structuur het toelaat (vooral de dikte van de spanten speelt hier een rol), kunnen we uw dak aan de binnenzijde van isolatie voorzien. Dit is de eenvoudigste manier. We kunnen hier kieen uit verschillende soorten isolatiematerialen.

Bij veel woningen is dit echter niet mogelijk en moet de isolatie bovenop de dakstructuur geplaatst worden. We spreken hier van een sarkingdak.

Voordelen van dakisolatie.

Wie isoleert zal niet alleen besparen op de verwarmingskosten en zijn energiefactuur, ook het wooncomfort zal er op vooruitgaan. Een geïsoleerde woning is sneller op temperatuur en houdt een constantere temperatuur aan. Ook in de zomer heeft dakisolatie een positieve invloed door de zonnewarmte tegen te houden. Ten slotte zal een goed aangebrachte isolatie in combinatie met correcte ventilatie vocht- en schimmelproblemen vermijden.

Nog niet overtuigd ? Bekijk eens de premies die u kan krijgen voor het plaatsen van dakisolatie en u zal zien dat uw dak isoleren echt niet duur hoeft te zijn. Wij helpen u graag verder met het voorstellen van het meest geschikte materiaal en zorgen voor een gepaste offerte. Neem nu nog contact met ons op via email of bel ons op het nummer 03 775 79 73.

Technische info: